П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній вручив укази представникам громад Київщини, які приєдналися до ПЦУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 липня відвідав село Святопетрівське у Бучанському районі Київської області, де з нагоди престольного свята очолив Божественну літургію у храмі на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили настоятель храму, благочинний Вишневського благочиння протоієрей Михаїл Ткач та численне запрошене духовенство.

    За богослужінням молилися і представники місцевої влади, зокрема, голова Білогородської територіальної громади Антон Овсієнко.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів. Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців і освятив ікони, які буде встановлено у місцевому Свято-Михайлівському храмі.

    Окрім того, після урочистого хресного ходу Предстоятель відзначив благодійників церковними нагородами та привітав представників десяти громад Київщини, які послідували Томосу і нещодавно долучилися до родини ПЦУ, вручивши їм відповідні Укази.

    Варто зазначити, що з часу повномасштабного російського нападу уже 105 парафій перейшли у безпосереднє керівництво Митрополита Епіфанія.

    Найсвіжіше

    Популярне