П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    За мир та перемогу: в одеських катакомбах провели підземне богослужіння. ВІДЕО

    В одеських катакомбах 10 липня провели богослужіння з молитвами за мир, перемогу, Одесу та всю Україмроитва ну. Служба тривала близько 1,5 години: віряни запалювали свічки та читали молитви. Про це розповіла кореспондентка Суспільного, яка відвідала захід.

    Таке богослужіння в Одесі проводять раз на місяць з 2019 року. Основний посил молитов зараз – перемога України, розповів диякон Микола Коляда:

    “Яка б літургія і де б вона не служилася, вона служиться про все на світі. Там прямо в тексті написано: за воїнство, за Богом бережене місто наше, але є окремий рядок, тут бувають особливі прохання. І от у випадку війни, у випадку нашестя сарани якоїсь, що майже те саме у випадку з РФ, у випадку якогось нещастя, ми туди вписуємо додаткові прохання”.

    Отець Дмитро Краснобаєв розповів, що бажання проводити літургії в катакомбах виникло після екскурсії:

    “Ми прийшли в катакомби на екскурсію і ходили, ходили, прийшли сюди. Я дивлюсь, образи намальовані, я кажу: так давайте служити тут, мені кажуть, давайте. Все, сказано – зроблено. Стіл тут зробили, обробили його воском, щоб він не сирів і не розвалився, я пошив убирання і десь через місяць ми почали служити”.

    “Я тут перший раз, але мені дуже подобається, тиша, темрява, ми ближче до Бога почуваємося якось в такому місці. Тільки Божими молитвами ми можемо долучитися до миру зараз, якщо Бог нам допоможе, то ми переможемо. Ми точно переможемо, Бог нам допоможе, ми молимося за це, за нашу перемогу”, – розказала Юлія Сокор, яке прийшла на літургію.

    Найсвіжіше

    Популярне