Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Делегація австрійського єпископату здійснить візит солідарності в Україну

    Зустріччю з єпископами УКГЦ, зібраними на Cиноді в Перемишлі, в понеділок, 11 липня 2022 р., розпочався візит солідарності з Україною делегації австрійського єпископату. До делегації, яку очолює Зальцбурзький Архиєпископ і Голова Єпископської Конференції Австрії преосвященний Франц Лакнер, входить також єпископ Вільгельм Краутвашл, Ординарій Ґраца, та о. Юрій Коласа, Генеральний вікарій ординаріату для католиків східного обряду в Австрії.

    Програмою перебування у Львові, що розпочинається у вівторок, 12 липня, передбачено зустріч з католицькими єрархами, з представниками православної Церкви, з очільником Львівської ОВА та міським головою Львова. Австрійські єпископи також візьмуть участь у Божественній Літургії в гарнізонному храмі та відвідають церковні осередки надання допомоги постраждалим від війни, передає Vatican News.

    Про цю подорож австрійський єпископат оголосив під час своєї пленарної зустрічі в Маріяцеллі. В заяві, оприлюдненій 22 червня, ієрархи закликали вірних до подальшого надавання допомоги та вияву солідарності з тими, хто страждає від наслідків війни в Україні та з біженцями. Вони запевнили українців, що «ми, єпископи, разом з багатьма мешканцями Австрії, страждаємо разом з вами, носимо вас у своєму серці, молимося за вас, перебуваємо на вашому боці».

    Найсвіжіше

    Популярне