Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ відвідав громади, що приєднались до Української Церкви

    У неділю, 10 липня, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій з архіпастирським візитом відвідав Новоград-Волинське благочиння. Очільник єпархії завітав на парафії, що залишили російську Церкву та приєдналися до Православної Церкви України.

    Єпископ Паїсій розпочав візит з літургії у храмі с. Токарів, повідомляє пресслужба єпархії.

    У супроводі блачинного Новоград-Волинського благочиння протоєрея Генадія Пограничного архіпастир завітав до інших громад, які перейшили під омофор Православної Церкви України.

    Очільник єпархії відвівдав громаду Пресвятої Тройці с. Борисівка. Єпископ Паїсій оглянув храм та разом з настоятелем протоєреєм Віктором Данилюком, благочинним, протоієреєм Генадієм Пограничним та духовенством благочиння звершили молебень за Україну.

    Також єпископ Паїсій завітав до храму Казанської ікони Божої Матері с. Повчине. Очільник єпархії після молитви за Україну представив громаді нового настоятеля – єрея Петра Фицика. Попередній настоятель залишився вірний московському патріарху.

    У с. Косенів архіпастир відвідав харм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова. Місцеву громаду духовно окормляє Новоград-Волинський благочинний протоєрей Генадій Пограничний. Єпископ Паїсій разом з духовенством звершили у храмі молень за Україну та перемогу над російськими загарбниками.

    Після с. Косенів єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій завітав до храму святителя Миколая с. Великий Молодьків. Очільник єпархії оглянув споруду та разом з настоятелем храму єреєм Андрієм Пограничним, Новоград-Волинським благочинним та запрошеним духовенством звершили молебень за Україну.

    Кожній громаді єпископ Паїсій на знак єдності, подарував копію Томосу про автокефалію Української Православної Церкви (ПЦУ), який був наданий Вселенським Патріархом Варфоломієм 6 січня 2019 року Блаженійшому митрополиту Епіфанію.

    Нагадуємо, що з часу повномаштабного вторгнення росії в Україну до Житомирсько-Овруцької єпархії приєдналось 50 парафій.

    Найсвіжіше

    Популярне