П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники УПЦ МП не пустили до храму в Івано-Франківську прихожан, які перейшли до ПЦУ

    Прихожани різних конфесій прийшли на Службу Божу ПЦУ, яка мала розпочатись о 16:00, але так і не відбулась, інформує Бліц-Інфо.

    Коли священики УПЦ МП побачили, що люди почали збиратись на службу, закрили ворота та вхід до храму. Голова парафіяльної ради церкви Різдва Христового Юрій Мушак розповідає, що московський патріархат не визнає переходу громади до ПЦУ, тому перешкоджає проведенню Служби.

    “Сьогодні мала відбутись Служба, люди прийшли, а храм закритий. Ми пробували зв’язатись зі священиками, але ніхто до нас не виходить, ворота закрили. Так не можна, мені здається. Ми подали документи на перереєстрацію нашої громади до УПЦ. Зробили все законно і хочемо мирно все обговорити”, — пояснює Мушак.

    Раніше йшлося, що УПЦ МП в Івано-Франківську просить Зеленського про захист.

    25 червня Руслан Марцінків повідомив мешканцям міста про перехід громади собору Різдва Христового до ПЦУ.

    “Пан Руслан також обіцяв, що згодом анонсує час першої служби представників ПЦУ в соборі, в підтексті — час рейдерського захоплення храму. Тобто, очільник міста навіть не приховує, що так званий “перехід громади” в ПЦУ відбувається за його активної участі”, — йдеться у зверненні.

    26 червня пресслужба Івано-Франківської єпархії УПЦ повідомила, що у соборі провели парафіяльні збори і паства проголосувала за вірність московській церкві.

    “Це доводить, що реєстрація Івано-Франківською ОДА нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового є неправомірною, з використанням фальсифікованих, підроблених документів невідомою групою осіб з метою рейдерського захоплення культової споруди. Такі дії мера міста свідчать про розпалювання міжконфесійної ворожнечі, замість спонукання до єдності і згуртованості перед викликами воєнного часу”, — йдеться у зверненні.

    Віряни просять Володимира Зеленського втрутитись у ситуацію, щоб попередити спробу рейдерського захоплення собору Різдва Христового.

    Нагадаємо, в Івано-Франківську декілька років триває конфлікт між владою та УПЦ Московського патріархату. Міськвиконком на початку року після багаторічних судів домігся виселення парафії УПЦ МП з приміщення колишнього дитячого садка на вулиці Чорновола.

    З початку повномасштабного вторгнення РФ міський голова та громада закликають парафію УПЦ МП на вул. Довженка перейти до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне