Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині не дозволяють УПЦ МП проводили масові заходи та просять Верховну Раду заборонити її діяльність

    Сьомого липня на Житомирщині депутати Лугинської селищної ради заборонили Українській православній церкві Московського патріархату проводили масові заходи. А депутати Радомишльської міськради звернулися до Верховної Ради про заборону діяльності цієї церкви в Україні.

    Як повідомив Суспільному голова Лугинської територіальної громади Петро Мельник, на сесії Лугинської селищної ради VIII скликання було прийняте рішення “Про забезпечення заходів щодо недопущення розколу громади на релігійному підґрунті, проросійської пропаганди в храмах Московського Патріархату та спекуляції на віруваннях мешканців в межах Лугинської селищної територіальної громади”. Рішення передбачає заборону проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів в межах Лугинської територіальної громади.

    Така ініціатива йшла від жителів громади, каже Петро Мельник.

    “До нас було багато звернень від жителів Лугинської громади, які просили вжити заходів щодо діяльності УПЦ в той час, коли у нас в державі йде повномасштабна війна. Депутати підтримали такі ініціативи людей. Ми розуміємо, що це скоріше політичне рішення, але таким чином ми висловлюємо своє ставлення до діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні і, зокрема, на території нашої громади”, – зазначив Петро Мельник.

    Рішення про заборону масових заходів підтримали 17 депутатів Лугинської селищної ради, 9 депутатів були відсутні на сесії із різних причин.

    За словами Петра Мельника, на сьогодні релігійні громади трьох населених пунктів Лугинської ОТГ вийшли з підпорядкування Московського патріархату та перейшли до Православної Церкви України. Це громади Лугин, сіл Червона Волока та Липники. В останньому випадку священнослужитель відмовився переходити до ПЦУ

    В Радомишльській громаді сьомого липня на 20 позачерговій сесії міської ради депутати підготували звернення до Верховної Ради України та до народного депутата України Тетяни Грищенко про заборону Української православної церкви Московського патріархату в Україні. Про це йдеться на сайті Радомишльської громади. Дане рішення депутати ухвалили одностайно.

    Найсвіжіше

    Популярне