П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Хоче заборони Моспатріархату. Представники УПЦ МП поскаржилися на голову Рівненської облради

    На голову Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука представники УПЦ МП написали заяву про вчинення злочинів. Її фрагмент посадовцю надав один із підписантів. У поліції кримінального провадження поки не відкривали, повідомляє Суспільне.

    У заяві йдеться про те, що віряни просять про захист від образ та брехні, адже їх храми силоміць відбирають. Також там зазначено, що було вчинено такі злочини: порушення рівноправності громадян, незаконне утримування релігійних святинь та зловживання службовим становищем.

    На початку червня Сергій Кондрачук ініціював сесію обласної ради, на яку виніс пропозицію звернутися до Верховної ради щодо закону, який би унеможливив діяльність московської церкви. Засідання не відбулося через відсутність кворуму.

    “Я послідовно, певно, з 2008 року, відстоюю, що в Україні загалом і на Рівненщині зокрема, не має бути нічого російського, не має бути російських книжок, не має бути російської музики, російської церкви, це моя послідовна життєва позиція. Я це розцінюю, що ми на правильному шляху, ми маємо ворога, це є останній оплот”, — коментує голова обласної ради Сергій Кондрачук.

    Наразі у поліції кримінального провадження не відкривали, заяву розглядають, як звернення громадян та вивчають обставини. Якщо слідчий знайде підстави, тоді розпочне досудове розслідування, — повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

    Найсвіжіше

    Популярне