П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗСУ відійшли – Лисичанськ опинився в окупації росіян

    Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій та рубежів після важких боїв за Лисичанськ Луганської області. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

    Там зазначили, що в умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста «призвело б до фатальних наслідків».

    «Задля збереження життя українських захисників було ухвалене рішення про відхід. Ми продовжуємо боротьбу. На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму — потрібні матеріально-технічні ресурси. Ми повернемось і неодмінно переможемо!» — йдеться у повідомленні.

    Що передувало?

    Міністр оборони рф сергій шойгу 3 липня відзвітувався путіну, що російські війська повністю окупували Луганську область. Водночас представник Міністерства оборони України Юрій Сак спростував цю інформацію. Він наголосив, що Лисичанськ не перебуває під «повним контролем» російських військ, але додав, що ситуація у місті «вже досить давно була дуже напруженою», російські війська «безперервно атакували місто».

    Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай уранці 3 липня заявляв, що російсько-окупаційні війська закріплюються в районі населеного пункту Лисичанськ. На цьому напрямку вони сфокусували всі сили.

    «Багато і росіян, і зброї, що вони застосовують. І це попри знищення декількох складів із ворожими боєприпасами. Зазнають значних утрат, але вперто просуваються», — розповів Гайдай.

    Ситуація на фронті?

    Як повідомив Генштаб 3 липня, на Лисичанському напрямку окупанти здійснюють обстріли зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Золотарівка та Верхньокам’янка. російсько-окупаційні війська вели штурм у напрямку Золотарівки та взяли під контроль населений пункт.

    На Бахмутському напрямку росіяни обстрілюють з артилерії райони Соледара, Покровського, Бахмута і Клинового. Наступальні дії у напрямку Ниркове — Берестове українські військові відбили.

    Також окупанти без успіху намагалися провести розвідку боєм у напрямку Василівка — Берестове. Вони штурмували на напрямках Вовчоярівка — Спірне та Миколаївка — Спірне, проте ЗСУ завдали росіянами значних утрат, тож ті відійшли.

    На Слов’янському напрямку росіяни обстріляли з артилерії території неподалік Долини, Курульки, Богородичного, Адамівки та Гусарівки. Українські підрозділи відбили штурм у напрямку Пасіка — Долина

    Найсвіжіше

    Популярне