Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини зустрівся із Вселенським Патріархом

    У п’ятницю, 1 липня Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто відвідав Вселенський патріархат і був прийнятий Вселенським Патріархом Варфоломієм.

    Під час зустрічі вони мали нагоду широко обговорити ініціативи Вселенського престолу, служіння його екзархату в Угорщині, а також інші питання, що становлять взаємний інтерес, як-от наслідки війни росії в Україні, передає сайт orthodoxtimes.com.

    Сіярто супроводжували посол Угорщини в Анкарі Віктор Матіс і високопосадовець Міністерства закордонних справ Петер Штарай.

    З боку Вселенського Патріархату на зустрічі були присутні Великий Еклезіарх Аетій, Директор Патріаршої Канцелярії, та Протосинкел Яків.

    Нагадаємо, що під час свого останнього офіційного візиту до Угорщини, у вересні 2021 року, Вселенський Патріарх звершив службу з закладки першого каменю церкви Трьох єрархів, у відреставрованому історичному комплексі родини Карої, загальною площею 9000 кв. м, у центрі Будапешта, який уряд Угорщини подарував Вселенському патріархату у 2017 році для розміщення екзархату Угорщини.

    Раніше, у 2014 році, між Вселенським Патріархатом та урядом Угорщини було підписано Угоду про співпрацю, яка регулює відносини Угорського екзархату та Вселенського Патріархату з державою.

    Варто зазначити, що Пакт про співпрацю підкреслює важливу роль, яку Православна Церква відіграла в історії Угорщини.

    «Кирило і Мефодій принесли сюди східне християнство, яке досі присутнє як жива церковна спільнота. Ще до заснування держави давній Вселенський Патріархат Константинополя розвивав стосунки з угорським народом і посилав єпископа Ієрофея для поширення християнства», – йдеться в преамбулі Угоди, підписаної Вселенським Патріархом Варфоломієм і Прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

    Нагадаємо, делегація Вселенського патріархату завітала до папи Римського. Також патріарх Варфоломій звернувся до українців, із словами підтримки.

    Найсвіжіше

    Популярне