Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Варфоломій українцям: ми з вами, щоб разом молитися і прохати Бога припинити несправедливу війну в Україні

    Вселенський патріарх Варфоломій у неділю, 26 червня 2022 року, здійснив пастирський візит до єпархії історичного порту Панормос в Мармуровому морі, де зустрівся з місцевими україномовними вірянами.

    Вселенський Патріарх очолив Божественну Літургію, яка проходила в спеціально відремонтованому приміщенні місцевого готелю за відповідним дозволом місцевої влади, повідомляє orthodoxtimes.com

    У своїй промові Вселенський Патріарх висловив радість від можливості зустрітися «віч-на-віч» з дітьми Матері-Церкви, які живуть у Панормосі.

    «Ми прийшли з нашим почесною делегацією, щоб приєднати наші молитви до Бога і нашого Спасителя Ісуса Христа, щоб дати нам усім здоров’я, силу, достаток і всяке благо. Ми з вами, щоб разом молитися і благати милосердного Господа припинити несправедливу війну в Україні, яка поширює біль і смерть. Щоб Бог любові і миру просвітив винних, щоб мир, примирення і справедливість повернулися в цю багатостраждальну країну», – сказав він.

    «Сила Церкви – духовна. Це сила довгої традиції, великої цивілізації, яка змінила світ і досі є надією на майбутнє. Ми всі повинні прагнути зберегти цю цінну спадщину. Вона повинна за всяку ціну не загубитися в душі нового покоління, не згаснути відчуття нашої духовної культури та її високих цінностей», – зазначив патріарх.

    Патріарх подякував митрополиту Селіврійському Максиму, який вжив усіх необхідних заходів для того, щоб для православних, які живуть і працюють у регіоні, вперше здійснити богослужіння.

    «Ми прославляємо ім’я Господнє, бо сьогодні ми всі разом зібрались навколо вівтаря. Вселенський патріархат, під церковною юрисдикцією якого перебувають ці провінції, під юрисдикцією якого ви живете і працюєте, тут, у частинах Малої Азії, Каппадокії, Понту, Східної Фракії, і не тільки, очевидно, включає в свою паству всіх вас, усіх своїх православних дітей незалежно від етнічного походження. Ми стоїмо на вашому боці; ми підтримуємо вашу боротьбу за збереження вашої релігійної ідентичності. У нас є побожні священнослужителі, які розмовляють вашою мовою, завжди готові служити вам», – додав патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, посол США подякував Варфоломію. Також 16 червня відбулась зустріч патріарха Варфоломія та архієпископа Єроніма.

    Найсвіжіше

    Популярне