П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна розриває відносини з Сирією та вводить торгівельне ембарго

    Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією через визнання нею «незалежності» російських утворень «л/днр».

    Міністерство закордонних справ України засудило рішення Сирійської Арабської Республіки, назвавши це недружнім актом, посяганням на суверенітет, грубим порушенням українського законодавства, Статуту ООН та принципів міжнародного права. У МЗС впевнені, що рішення Сирії було продиктоване з кремля.

    «У відповідь на цей недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року. Українська сторона також розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладення інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб», — сказано у заяві МЗС.

    Українська сторона закрила посольство України в Дамаску ще в 2016 році, а у 2018 році наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

    29 червня у Міністерстві закордонних справ Сирії повідомили про рішення визнати «незалежність» проросійських квазіутворень на території України — «л/днр»

    Найсвіжіше

    Популярне