П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Цього тижня на Київщину парафіяни та духовенство Вінниччини передали гуманітарну допомогу

    23 червня 2022 року група вірян Православної Церкви України на чолі із благочинним Хмільницького району Вінницько-Барської єпархії протоієреєм Георгієм Дончаком доставила на Київщину гуманітарну допомогу, зібрану парафіянами та духовенством Хмільницького району для жителів постраждалих від російських окупантів населених пунктів Київської області.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

    Поїздка відбулася з благословення та за підтримки митрополита Вінницького і Барського Симеона. Продукти харчування та необхідні предмети побуту та особистої гігієни були доставлені, зокрема, у село Мощун Бучанського району.

    У перші місяці війни село Мощун стало «оборонною фортецею» Києва. За словами військових, це село окупанти намагалися захопити за будь-яку ціну, оскільки саме через Мощун пролягав шлях на Київ з Гостомеля. Село знищували російські спецназівці, піхота, десантно-штурмові війська, кадировці. Мощун – це найбільш зруйнований населений пункт Київщини. З 2800 будинків розбито 2000, а сума збитків становить, за попередніми підрахунками, близько 1,1 млрд грн. У Мощуні відбулося спілкування о. Георгія з місцевими мешканцями. Передаючи гуманітарну допомогу, священник намагався підтримати їх й морально – добрим словом та словом Божої надії і ласки. Благочинний дізнавався про нагальні потреби жителів Мощуна, щоби привезти необхідне ще й наступного разу. Роздавши продуктову допомогу у Мощуні, віряни з Вінниччини продовжили свою благодійну місію у с. Андріївка та в м. Бородянка.

    Як сказав, підсумовуючи результати поїздки протоієрей Георгій Дончак, такі відвідання постраждалих територій потрібні як тим людям, для яких доставляється допомога, так і тим, хто цю допомогу збирає, адже у такий спосіб вони виконують заповідь Христа про любов до ближніх. А для самого священника окрім благодійної мети ця поїздка стала часом особливої молитви – за людей, які потерпають від війни, за зруйновані міста і села України, за перемогу Українського війська і за справедливий мир на всій Українській землі.

    Найсвіжіше

    Популярне