Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий випадок вандалізму у соборі Святої Софії в Стамбулі

    Нові зображення пошкоджень собору Святої Софії в Стамбулі з’явилися на світ і викликали ажіотаж. Цього разу використання мийної машини, що використовувалася всередині пам’ятника архітектури, призвело до розбиття мармуру на підлозі.

    Під заголовком «У соборі Святої Софії розбитий мармур» турецька опозиційна газета Cumhuriyet у своєму матеріалі вказує на «нескінченну мученицьку смерть собору Святої Софії через нові пошкодження», передає Orthodox Times.

    «Продовжується руйнування собору Святої Софії, що перетворили з музею на мечеть. Екскурсовод Озлем Кабасакал розповів, що історичні мармури в багатьох місцях були розбиті важкою технікою, яка використовувалася для очищення мармуру», – зазначає видання.

    Як зазначається в статті, «можна помітити, що мармури, які вже були розбиті в деяких місцях і знаходяться на імперському шляху біля виходу, були розбиті в інших місцях».

    Турецький екскурсовод стверджує, як повідомляє Cumhuriyet, що «коли собор Святої Софії був музеєм, відвідування проводилися з великою повагою. Сьогодні його інтер’єр виглядає як ярмарок».

    Раніше Вселенський патріарх Варфоломій назвав несправедливим і невдалим рішення перетворити собор Святої Софії в Константинополі (Стамбулі) на мечеть.

    Найсвіжіше

    Популярне