Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Капела “Дударик” заспівала улюблену пісню Василя “Міфа” Сліпака до річниці його загибелі

    Львівська національна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” виконала улюблену пісню Василя Сліпака “Місяць на небі”.

    Про це “Дударик” пише на своїй сторінці у Facebook, передає “Еспресо.Захід”.

    Пісню капела виконала та записала до шостої річниці загибелі відомого оперного співака.

    “Дуже любив Василь пісню “Місяць на небі” і багато хто впізнає Василя Сліпака саме по цій композиції, а його оперні друзі з пів світу вивчили її та співають по нині. На згадку про нього і про кожного, хто вже не заспіває з нами улюблених пісень. Про воїна і співака. Про Героїв цієї війни”, – говорять у “Дударику”.

    Василь Сліпак, позивний «Міф» (1974-2016) – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник війни на сході України. Загинув на Донеччині 29 червня 2016 року у бою від кулі ворожого снайпера. У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання Героя України.

    У 2021 році в Японії відбувся концерт пам’яті Героя України, видатного оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі.

    У четверту річницю смерті відомого оперного співака Василя Сліпака, який покинув сцену і став на захист батьківщини, митрополит Олександр (Драбинко) разом із духовенством ПЦУ та небайдужими українцями помолився за спокій душі цього героя.

    Найсвіжіше

    Популярне