Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Делегація Вселенського Патріархату відвідала Ватикан на свято Святих Петра і Павла

    Делегація Вселенського Патріархату на чолі з архієпископом Тельмесським Іовом (Гечею) перебуває у Ватикані і вранці 29 червня взяла участь у Літургії в церкві Святого Петра на свято покровителів Риму – святих Петра і Павла.

    Пізніше члени делегації Вселенського престолу зустрілися з представниками Святого Престолу, що сприяє єдності християн, і їх у четвер, 30 червня, прийме Папа Римський Франциск. Водночас, як і кожного року, Ватикан планує відправити делегацію на Фанар і цього року на свято Андрія Первозванного 30 листопада, передає Orthodox Times.

    Звертаючись до вірян і духовенства, які були цього дня в церкві Святого Петра, Папа Римський наголосив, що для Католицької Церкви важливо не втрачати елементів сопричастя, за участю всіх, «не замінюючи і не перевершуючи інших». «Ніхто не займає центрального місця, тому що воно належить лише Ісусові», – підкреслив понтифік.

    «Ідіть на роздоріжжя і приведіть усіх до Церкви. Глухих, сліпих, хворих, доброчесних і грішних. Слово Господа має лунати в серцях і розумах усіх: у Церкві є місце для кожного», – підсумував Папа Риський.

    Найсвіжіше

    Популярне