Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Міноборони жорстко розкритикували обговорення в соцмережах відступу ЗСУ із Сєвєродонецька

    Заступниця міністра оборони Ганна Маляр жорстко розкритикувала обговрення в соцмережах виведення підрозділів Збройних сил України із Сєвєродонецька, бо це зірвало плани командування.

    “Все, про що можна в цей момент говорити, – говорять офіційні джерела: Генштаб і Міноборони (ми завжди скоординовані інформаційно).

    Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштабу почасти зриває військові  операції – як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане”.

    Маляр пояснила, що паралельно з організованим відступом військові з’єднання можуть реалізовувати інші задачі.

    За умов непублічності підрозділи ЗСУ ще впродовж доби-двох могли виконати певні операції й маневри, але, за її словами, обговорення в соцмережах суттєво нашкодили планам українського військового командування.

    Тому Маляр вкотре наголосила, що не можна обговорювати публічно, в які населених пунктах відійшли чи зайшли підрозділи ЗСУ, аби дати їм можливість реалізувати інші задачі в умовах інформаційної тиші.

    Передісторія: 

    • 24 червня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що українським захисникам у Сєвєродонецьку дали наказ залишити територію міста й відійти до укріплених позицій. У Пентаґоні на запит журналістів прокоментували, що вони схвалюють цей крок.
    • Журналіст Юрій Бутусов повідомив удень 24 червня, що підрозділи ЗСУ відходять із Сєвєродонецька. Джерела УП серед військових підтвердили відхід лише підрозділів Нацгвардії.
    • Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник після цього попросив не коментувати операцію з відведення військ, бо це шкодить планам ЗСУ.
    • Народна депутатка від фракції “Слуга народу” Мар’яна Безугла на своїй facebook-сторінці повідомляла, що вона перебуває в Сєвєродонецьку й не бачить повного виведення військ.

    Найсвіжіше

    Популярне