П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий фейк роспропаганди: католики Польщі хочуть взяти участь в анексії Заходу України

    Російська розвідка запустила новий фейк. В той час як російські війська окупували Крим і Херсонщину та Схід України російська розвідка вбачає окупантів у Польщі. Нібито Католицька церква Польщі може зробити свій внесок у реалізацію планів керівництва цієї країни щодо приєднання до неї Західної України.

    «За інформацією, що надходить, влада Польщі послідовно втілює в життя плани щодо присвоєння західних областей України. Польські кроки все виразніше чути не тільки в коридорах українських державних інститутів, а й під церковними склепіннями», – заявив директор служби зовнішньої розвідки росії Сергій Наришкін, якого цитує Интерфакс.

    Як то кажуть на злодію шапка горить. Росія вже з 2014 року використовує Російську православну Церкву для окупації України. УПЦ МП слугувала і продовжує бути м’ягкою силою для задурювання мас байками про «російський братський народ» і про те, що це не рф напала, а США зіштовхує РФ і Україну між собою. Нажаль пропаганда була досить ефективна і багато хто із вірян УПЦ МП повірив в це.

    Тепер вже російські військові вирішили звинуватити Польщу у тому, чим займаються із 2014 року.

    За інформацією російської розвідки, у Конференції польських єпископів – центральному органі управління Католицької церкви у Польщі – всерйоз обговорюється питання про поглинання Львівської архієпископії Римо-католицької церкви в Україні. Львівському архієпископу, за інформацією росіян, намічено надати місце у Конференції польських єпископів.

    Глава російської розвідки вважає, що Католицька Церква нібито не визнаватиме східні Українські кордони і це буде «церковна анексія».

    Нагадаємо, нещодавно у мережі з’явився фейк про канонізацію ПЦУ Степана Бандери. Також окупанти поширюють газети з фейковими заявами Залужного й Арестовича в Запорізькій області.

    Найсвіжіше

    Популярне