Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ приймає переселенців: «Україна – це люди, треба допомогти»

    Покинуті хати у селі Шушківці Тернопільської області, які десятиліттями пустували, стали прихистком для майже сотні переселенців. Люди втекли від обстрілів російської армії та загрози окупації, повідомляє Радіо Свобода.

    Ідея дати житло людям, які тікають із охоплених війною регіонів, виникла у сільського пароха, блогера, священника Православної Церкви України Олексія Філюка.

    Священник звернувся до власників будинків із проханням прихистити людей, які потребують допомоги. І селяни віддали ключі.

    Священник та місцева громада до приїзду переселенців підготували майже 20 будиночків. Тепер люди обживають помешкання. Ті з переселенців, які приїхали ще у березні, встигли і городи посадити.

    «Спершу я порадився з дружиною старости ‒ Людмилою Яремчук, а зробімо таку акцію «Покинута хата». Написав оголошення у себе на сторінці у Фейсбук, кому потрібне житло, розмістимо безкоштовно. Зручностей нема. Джакузі, ванна, пральна машинка ‒ тазик. Його можна купити або принесемо. Люди їхали і знали реальну картину: вони їдуть у глухе село, де спокійне небо над головою, вони не шукали відпочинку, а рятувались від війни. Люди живуть і щасливі», ‒ розповідає священник ПЦУ Олексій Філюк, який служить у Шушківцях 17 років.

    Втім перш, аніж заселити переселенців, священник із селянами розчищали подвір’я, щось ремонтували зовні і всередині будинку, прибирали. Адже хати були занедбані. Приносили якісь побутові речі. А вже, коли з Тернополя отець привозив родину, допомагали, виходячи з потреб.

    Найсвіжіше

    Популярне