П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В “УПЦ” заявляють про обстріл храму в Сєвєродонецьку. Але мовчать, хто по ньому стріляв

    З 20 травня по 9 червня 2022 року декілька разів був обстріляний Христо-Різдвяний собор Сєвєродонецька, що на Луганщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ “УПЦ”, водночас жодним словом не згадуючи, хто вчинив обстріли

    20 травня 2022 року внаслідок попадань снарядів на територію Христо-Різдвяного кафедрального собору м. Сєвєродонецька було пошкоджено фасад собору. Через розбиті шибки вікон осколки потрапили до приміщень адміністративної та господарської частини собору та Єпархіального управління.

    21 травня 2022 року снаряди пошкодили безпосередньо будівлю собору та Єпархіальне управління.

    29 травня 2022 року внаслідок обстрілів значних пошкоджень зазнала територія Христо-Різдвяного собору.

    3 червня 2022 року бойовий снаряд знову потрапив у будівлю собору.

    Наступного разу собор зазнав дводенного обстрілу 8-9 червня 2022 року. Снаряди пошкодили перекриття храмового приміщення, адміністративної та господарської частини собору, а також Єпархіального управління.

    В “УПЦ” нагадали, що у підвальному приміщенні собору ховаються від обстрілів жителі міста, в яких тривалий час був відсутній мобільний зв’язок та інтернет.

    Водночас очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що кількість обстрілів Луганщини з боку російської армії зростає щодня. Напередодні внаслідок дій агресора у Лисичанську та Сєвєродонецьку загинули шість людей.

    Найсвіжіше

    Популярне