П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Депутати на Київщині закликали забронити церкву московського патріархату

    Депутати міської ради Білої Церкви, що на Київщині, ухвалили звернення щодо заборони московського патріархату на території України, адресоване президенту України та Верховній Раді.

    “Сьогодні ми вважаємо за потребу ствердно висловити позицію Білоцерківської міської територіальної громади щодо необхідності припинення діяльності на території України російської православної церкви в особі Української православної церкви Московського патріархату”, – йдеться в зверненні, ухваленому 16 червня, повідомляє “БЦ News”.

    Білоцерківські депутати вважають, що “так звані “гоніння” московського патріархату в Україні стали однією з офіційних причин москви для вторгнення в Україну, а позиція російської православної церкви та персонально т.зв патріарха кіріла у війні росії проти України є максимально людиноненависницькою”.

    “В жодному разі ми не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але звертаємося до Президента України Володимира Зеленського та до Верховної Ради України з проханням підтримати внесення на розгляд Верховної Ради України проєкту Закону № 7204 «Про заборону Московського патріархату на території України”, – підкреслюється в зверненні.

    Найсвіжіше

    Популярне