Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулось святкування 5-ї річниці Української Православної Місії в Сакраменто, Каліфорнія

    12 червня навколо Української Православної Церкви Святої Трійці – Української Православної Місії в Сакраменто, Каліфорнія, витало хвилювання. Вірні парафії зібралися, щоб відсвяткувати П’ятидесятницю, яка цього року є п’ятою річницю престольного свята місіонерської парафії, а також привітати свого єрарха архієпископа Даниїла, правлячого єрарха Західної Єпархії УПЦ США.

    Парафіяни, одягнені в традиційні українські вишиванки  з нетерпінням чекали приїзду свого єрарха. За звичаєм церкву прикрасили зеленим віттям, повідомляє сайт УПЦ США.

    Коли архієпископ Даниїл увійшов до храму, одягнений у зелені шати, а понад 25 дітей підійшли, щоб привітати його. Також архієпископа привітав отець Мирослав Турчак.

    Маленька парафія була заснована п’ять років тому. Спочатку вірні збирались у домі Ярослава та Марії Дроздовських, поки вони не змогли придбати власну будівлю. З роками маленька парафія розквітала, а кількість вірних зростала. Отець Мирослав Турчак разом із добродійкою Оксаною та їхньою донькою Софією служили, підбадьорювали та спостерігали за розквітом парафії.

    Отець Мирослав попросив архієпископа Даниїла продовжити молитву за зростання та успіх парафії, а також за добробут українців та припинення війни рф в Україні.

    Архієпископ Даниїл відповів словами вдячності та запевнив усіх у своїй постійній молитві, закликаючи батьків виховувати своїх дітей у Церкві, плекаючи в них Святу Віру та ділитися нашою прекрасною українською спадщиною з наступними поколіннями.

    Архієпископ Даниїл виголосив зворушливу проповідь про Дари Святого Духа. На П’ятидесятницю учні Христа стали Його апостолами. Будучи учнями, вони навчалися і вивчали. Але тепер, як апостоли, вони були послані навчати інших того, чого вчили їх самих, тепер вони були посланцями Бога на землі. Як тільки вони отримали Святого Духа, вони зміцнилися у своїй рішучості. Вони вже не боялися і не ховалися, але, перейнявшись Дарами Святого Духа, вийшли і негайно взялися навчати, навертати і хрестити людей, яких зустрічали.

    Його Високопреосвященство нагадав усім, що Святий Дух також зійшов на кожного вірного під час їхнього Хрещення та Миропомазання, і що вони теж мають виконати місію від Христа. Подібно до того, як апостоли мандрували світом, поширюючи християнство, так і вони мають проголошувати істину Христа. Як сказано в Євангелії: «Хто вірує в Мене, як сказано у Писанні, з нього потечуть ріки води живої» (Івана 7:38), ця жива вода, яка тече всередині нас, повинна витікати з нас, щоб поливати тих, хто навколо нас.  

    У цьому світі, який похитнувся, нам потрібно використовувати Плоди Святого Духа і змити сум’яття і темряву, виводячи людей на світло і радість Христа. Для досягнення цієї мети нам також дано дари Святого Духа, зокрема милосердя, радість, мир, терпіння, доброту, щедрість, лагідність, вірність, скромність, стриманість та цнотливість. Маючи ці інструменти в нашому життєвому арсеналі, ми можемо змінити світ навколо нас.  

    Ми готові змінити світ. Не бійтеся, але виходьте на вулицю і своїм життям, своїми вчинками і словами позитивно впливайте на оточуючих, приводячи їх до Христа і вічного спасіння. Це велика відповідальність і чудове завдання, і ви готові його виконати.

    Залишивши всіх натхненними та сповненими сил, архієпископ Даниїл повернувся до вівтаря, і Божественна Літургія продовжилась.

    Святкування 5-ї річниці парафії завершилось за святковим столом.

    Найсвіжіше

    Популярне