П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Секретар Ватикану Ґаллаґер застеріг від територіальних компромісів збоку України

    Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами і міжнародними організаціями застерігає від спокуси шукати мир шляхом компромісів щодо територіальної цілісності України.

    «Як Церква ми маємо докладати зусиль для встановлення миру, а також підкреслювати екуменічний вимір. Більше того, ми маємо опиратися спокусі погодитися на компроміси у питанні територіальної інтегральності України», – зазначив 14 червня Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, архієпископ Пол Річард Ґаллаґер, передають Ватиканські новини.

    Він висловив сподівання на те, що «вдасться повернутися за стіл переговорів», але таких, які будуть спроможні «принести плоди миру».

    Архиєпископ Ґаллаґер також зауважив, що під час відвідин України він побачив, що «страждання народу є настільки глибоким, смуток через загиблих і поранених», що говорити про примирення між цими народами, можливо, зарано.

    Нагадаємо, у Ватикані випустили медаль на підтримку постраждалих від війни в Україні. Також митрополит Епіфаній зустрівся з делегацією Єпископської німецької конференції РКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне