Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з делегацією Єпископської німецької конференції РКЦ

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 3 червня зустрівся у своїй резиденції з делегацією Єпископської німецької конференції Римо-Католицької Церкви.

    Про це, як інформує Духовний Фронт України, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Серед гостей були: президент єпископської комісії з міжнародних церковних справ єпископ д-р Бертрам Майєр, Директор департаменту: Вселенська Церква та міграція Ульріх Понер, Генеральний секретар з питань справедливості і миру д-р Йорг Люер та представниця пресвідділу Даніела Елперс, яких супроводжував голова комісії з міжконфесійних та міжрелігійних відносин УГКЦ отець Ігор Шабан.

    У зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    Сторони обговорили актуальну міжконфесійну й суспільно-політичну ситуацію в Україні та світі, а також виклики й загрози, які для релігійних спільнот нашої держави несе неспровокована широкомасштабна російська агресія.

    «Ми раді сьогодні вас вітати у Києві, це свідчення того, що ми рухаємося у напрямку перемоги. Однак війна триває і ми бачимо акти геноциду Росії проти України. Тож це неприкрите зло потрібно якнайшвидше присікти тут, бо інакше воно увірветься і в Європейський союз. Тому ми просимо ваших молитов за Україну, а також всебічної підтримки», – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Окрім того, під час спілкування йшлося про систематичне та грубе порушення будь-яких прав людини, зокрема духовенства й вірян ПЦУ, на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

    На завершення зустрічі було погоджено продовження діалогу та поглиблення співпраці на різних рівнях задля досягнення справедливого миру.

    «Ми маємо свідчити правду про жахіття російського нападу і народ України має беззаперечне право зі зброєю в руках захищати Батьківщину. Однак ми – християни, тож ненависть не має володіти нами. Я переконаний, що свій праведний гнів щодо ворога українці трансформують у мотивацію до розбудови України та допомоги ближнім, які цього потребують», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, із 30 травня по 2 червня до ПЦУ приєдналась 21 парафія. Також у ПЦУ пояснили, що означають «прокльони» архієрея УПЦ МП в Рожищі, де парафіяни проголосували за перехід.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне