П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Поліція запобігла теракту проти керівництва України – Єнін

    Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, що українські правоохоронці запобігли теракту проти керівництва України, пише сайт МВС

    “Завдяки інформації з наших оперативних джерел, вдалося попередити терористичний акт проти керівництва нашої держави. І після перемоги про це можна буде розказати значно більше”.

    За його словами, цивільне населення сприяє у проведенні контрдиверсійних заходів.

    Зокрема, йдеться про належне ставлення до тимчасових обмежень, комендантської години та інформування правоохоронців про підозрілих осіб.

    Єнін додав, що правдивим виявляється лише одне з 10-ти повідомлень.

    Він також закликав українців і надалі інформувати поліцію про підозрілих осіб, не втрачати пильності навіть у населених пунктах, далеких від бойових дій.

    Заступник міністра МВС розповів, що правоохоронці створили понад 123 контрдиверсійні групи, до роботи залучено щонайменше 1,5 тисячі осіб.

    Було затримано і передано СБУ понад 800 осіб, які підозрюються в диверсійно-розвідувальній діяльності.

    На початку вторгнення фіксувалися ДГР з 5-10 людей, завданням яких було вчинення терактів і диверсій, зокрема, й у центрі столиці.

    В подальшому більшість диверсантів націлена на корегування вогню, підсвічування позицій розміщення збройних формувань, фіксації результативності ракетно-артилерійських обстрілів.

    У виявленні диверсантів, за словами Єніна, одним з дієвих інструментів є служба поліцейських на блокпостах з використанням штучного інтелекту.

    За допомогою планшетів з відповідним програмним забезпеченням поліцейські впродовж кількох хвилин можуть перевірити підозрілу особу в усіх базах даних

    Найсвіжіше

    Популярне