Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Дорога зробила крутий поворот і я не вписався», – Алфеєв про своє звільнення

    12 червня митрополит Будапештський і Угорський Іларіон (Алфеєв), раніше звільнений Синодом РПЦ від обов’язків голови ВЗЦЗ МП прокоментував своє звільнення під час останньої літургії в Москві.

    Ієрарх РПЦ сказав, що дорога зробила крутий поворот і він в нього не вписався». Також він пов’язав своє звільнення з посади голови ВЗЦЗ з вимогами нинішньої суспільно-політичної ситуації в росії.

    Відео із його заявою опубліковане у ютубі.

    «Багато мене запитують у ці дні – чому, за що? Я не буду зараз вдаватись до деталей, насправді, багатьох деталей я й сам не знаю. Мені було сказано, що це рішення не пов’язане ні з якими-небудь недоліками у діяльності Відділу зовнішніх церковних зв’язків, ні з недоліками в Загальноцерковній аспірантурі або цього святого храму, або Чернігівського патріаршого подвір’я, або інших церковних інституцій, які я очолював. А було сказано лише те, що цього потребує нинішня суспільно-політична ситуація. Можете вважати, що дорога зробила крутий поворот, я в нього не вписався і опинився на узбіччі. Але це краще, ніж якби я з’їхав у кювет, машина моя перекинулася б і вибухнула», – сказав Алфеєв.

    Єрарх РПЦ додав, що життя продовжується і що він ніколи не шукав членства в Синоді РПЦ.

    Нагадаємо, раніше в офісі Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ відбулись обшуки. Алфеєва звільнили в той же день, коли Синод РПЦ прийняв рішення про анексію Кримських єпархій.

    Найсвіжіше

    Популярне