П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині у храмі, який перейшов до ПЦУ, провели перше богослужіння

    Шишацькій громаді на Полтавщині у храмі, який перейшов від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України, відбулося перше богослужіння. Про це Суспільному повідомив благочинний Шишацького округу отець Павло.

    У храмі Святого Духа, що у селі Жоржівка Шишацької громади, 12 червня провели першу службу у складі Православної церкви України.

    “Напередодні з громадою, з людьми, ми облаштували храм до богослужіння, прикрасили його, повісили ікони. Сьогодні (12 червня – ред.) о 8-й годині ранку розпочалося урочисте богослужіння в день Святої Трійці. Було близько 112 людини”, – розповів благочинний Шишацького округу отець Павло.

    Відбулося богослужіння українською мовою.

    “В кінці служби люди підійшли до мене особисто та дякували за те, що вони, розуміючи українську мову, можуть вільно слухати та розуміти, про що йде богослужіння, що священник просить у Бога. Священник молиться рідною мовою – для них це важливо”, – додав священник.

    За словами отця Павла, люди приносили старовинні ікони, рушники ручної роботи, аби залишити це на згадку українській церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне