Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники УПЦ МП з-під Луцька погрожують криміналом та поширюють пропаганду у мережі, щоб спинити перехід парафії до ПЦУ

    У Ржищеві Мар’янівської громади Луцького району представники УПЦ МП взялися відстоювати парафію, яка вирішила перейти в ПЦУ. Попри те, що більшість (120 проти 20) людей на зборах проголосували за ПЦУ, настоятель храму вирішив лишитися в церкві московській, а ще – написав заяву у поліцію про “рейдерське захоплення храму”.

    Про це стало відомо з офіційного сайту Волинської єпархії УПЦ МП, передає «Буг».

    На ньому оприлюднили заяву священника УПЦ МП Дмитра Головачова та впевнено зазначили наперед, що “у ході досудового розслідування буде встановлено осіб, винних у підробці протоколів загальних зборів та рейдерському захопленні храму. Вказані особи понесуть заслужену кримінальну відповідальність”, – зазначають на сайті.

    Проте поряд з заявою – ніякого підтверджуючого ці звинувачення документа чи пояснення від поліції – в УПЦ МП все вирішили наперед самостійно.

    Пізніше цим повідомленням, розповідають мешканці Мар’янівки, поділилися в місцевій фейсбук-групі. Як виявилося пропагандою займається Vasyl Shevchuk, який на своїй сторінці зовсім не приховує, що чимось поєднаний з московією. На головному фото – він на фоні пейзажу російського нижнього новгорода.

    В коментарях до допису місцеві мешканці реагують емоційно, коментарі навіть не встигають “підтирати” прихильники російської церкви.

    Нагадаємо, у травні в Ржищеві відбувся скандал. Тоді зміну підпорядкування церкви підтримала більше як сотня місцевих. Але близько 20 людей, які були проти, просто не прийшли на збори до клубу. Увесь час вони були у церкві, адже боялися, що без них храм захоплять.

    Були зібрані за перехід підписи. Процедуру переходу хотіли завершити в храмі богослужінням за мир і наших воїнів.

    Та розв’язувати питання переходу мирним шляхом не вдалося – на порозі людей зустрів священник УПЦ МП і близько двох десятків прихожан, які покидати лоно «Московського патріархату» в жодному разі не хотіли.

    Ось так, попри законодавство, віряни ПЦУ досі не можуть спати спокійно. Адже сподівалися на те, що інші мешканці села зрозуміють, що в час війни не можна довіряти церкві, яка керується з москви. Відтак, нещодавно зіткнулися із звичною для московії пропагандою.

    За українську церкву в Україні люди готові стояти, адже на їхньому боці правда та воля.

    Найсвіжіше

    Популярне