Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    В квітні до путінської адміністрації надійшло 41 666 скарг на безуспішні пошуки «зниклих» росіян

    9 червня з’явились чергові реляції міноборони РФ та його пропагандистської обслуги про переможеньки російської армії у «спецоперації в Україні». До речі, тема прославлення спецоператорів у прокремлівських телеграм-каналах перебуває у топі поруч темою дискредитації ЗСУ.

    Насправді, того самого 9 червня з’ясувалося, що адміністрації Путіна протягом 2022 року поскаржилися 1,2 мільйона разів на відомство Шойгу. А з початку вторгнення до України потік скарг зріс у 6 разів, передає Укрінформ.

    Пік невдоволення припав на квітень, коли російські солдати отримали перепочинок та змогли зв’язатися із сім’ями.

    До кінця березня новини про загибель та полон великої кількості військовослужбовців почали доходити до Росії. Змінилися й приводи для скарг на міністерство оборони. Сім’ї військових стали писати в АП про незадовільну роботу військкоматів, а також шукати полонених і зниклих безвісти.

    Спочатку з цими питаннями зверталися до військових частин та командування, але без наслідків. Яскравий приклад – ситуація зі зниклим екіпажем крейсера «Москва». Командування досі приховує масштаби втрат. Люди почали писати на більш високий рівень влади, і в квітні до путінської адміністрації надійшло 41 666 скарг на безуспішні пошуки своїх близьких.

    «Дізнатися про зниклих безвісти фактично неможливо. Чим довше нехтують необхідністю забирати тіла своїх загиблих військовослужбовців, тим гірше буде потім. Їх десятиліттями доведеться шукати», – говорить секретар Спілки комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова.

    Найбільше росіян турбують робота військкоматів (83,5 тис. скарг), строкова служба (78,9 тис.), служба за контрактом (75,6 тис.), виплати контрактникам (67,7 тис.), використання ЗС РФ за кордоном (55,7 тис.), виплати ветеранам (41,7 тис.), а також пошук полонених та зниклих безвісти (41,7 тис.).

    Але розраховувати на позитивне розв’язання питань не варто. З 2016 року міністерство оборони Росії відповідало позитивно лише на 3% звернень до адміністрації Путіна.

    Нагадаємо, авіація ЗСУ вдарила по скупченню загарбників і техніки у п’яти населених пунктах Херсонщини. Також росіяни вивезли з Сєвєродонецька бурятів, бо мруть як мухи.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що росіяни скаржаться в соцмережах, що їхні родичі «зникли» на крейсері «москва». Також окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з терористичних республік «ЛНР», «ДНР» і спалюють тіла росіян.

    Найсвіжіше

    Популярне