Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск обговорив із президенткою Європейської Комісії війну в Україні

    10 червня папа Франциск прийняв на аудієнції президентку Європейської Комісії Урсулу фон дер Лаєн, яка опісля зустрілася з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном і Секретарем у справах стосунків з державами і міжнародними організаціями архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером.

    Про це повідомляють Новини Ватикану.

    Розмова зі папою Франциском, що була присвячена таким темам, як війна в Україні, кліматичні зміни та екостала архітектура, тривала приблизно 20 хвилин і завершилася представленням делегації та обміном подарунками.

    Папа Франциск, серед іншого, подарував бронзовий барельєф, що зображає рукостискання на фоні колонади Святого Петра, жінки з дитиною на руках і корабля з мігрантами, що супроводжується написом «Вкладімо в руки інші руки».

    Під час переговорів у Державному Секретаріаті йшлося про двосторонні стосунки та про спільні зусилля з метою покласти край війні в Україні, присвятивши окрему увагу гуманітарним аспектам і продовольчим наслідкам затягування конфлікту. Крім того, обговорено висновки Конференції про майбутнє Європи та їхні наслідки для майбутнього укладу Європейського Союзу.

    Президентка Європейської Комісії прибула до Ватикану, щоб взяти участь у конференції «Відбудування майбутнього для людей і для планети», організованій Папською Академією Наук та громадською організацією «Bauhaus Earth». Захід відбувається в рамках першого фестивалю «Нового Європейського Баухаузу». Це екологічний, економічний та культурний проект, спрямований на поєднання дизайну, сталості, доступності та інвестицій, щоби допомогти здійсненню Європейської Зеленої Угоди, метою якої є зробити Європу кліматично нейтральним континентом.

    Найсвіжіше

    Популярне