П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Запоріжжі вдається зривати плани окупантів, на Харківщині поступово просуваємося вперед — Зеленський

    Президент України Володимир Зеленський відзначає певний позитив на фронті у Запорізькій та Харківській областях. На східному фронті без суттєвих змін.

    Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні увечері 9 червня.

    «Фронтова ситуація за добу — без суттєвих змін. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, інші міста Донбасу, які окупанти вважають зараз ключовими мішенями, тримаються. Маємо певний позитив у Запорізькій області, де вдається зривати плани окупантів. Поступово просуваємося вперед на Харківщині, звільняючи нашу землю. Тримаємо оборону на Миколаївському напрямку», — наголосив президент.

    Він також подякував зв’язківцям, які «за день відновили у Харкові телевізійне мовлення після ранкового обстрілу».

    «Бити по телецентрах, руйнувати канали зв’язку, залишити людей в ізоляції — це тактика окупантів, без якої вони справді не можуть, тому що відкритість, чесність є також зброєю проти всього, що несе росія», — сказав Зеленський.

    У Генштабі ЗСУ звітували, що російські окупанти протягом дня 9 червня без успіху вели штурмові дії в Сєвєродонецьку, наразі бойові дії у місті ще тривають. Також росіяни завдали ракетного удару в районі міста Краматорськ. Однак окупанти мають частковий успіх у напрямках на села Комишуваха та Роти.

    Найсвіжіше

    Популярне