Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Дев’ять громад за два дні залишило УПЦ МП

    Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл зарахував до своєї єпархії громади Святої Трійці с. Матейки Маневицького деканату (Луцький р-н) і Апостола Йоана Богослова с. Скулин Ковельського деканату, які переважною більшістю голосів вирішили покинути МП і возз’єднатися з ПЦУ.

    Настоятелі цих парафій не підтримали своїх вірян, — повідомили 7 червня в єпархії.

    Цього ж дня релігійна громада села Мазінки на Київщині проголосувала за перехід їх Церкви з МП до Православної Церкви України.

    8 червня у приміщені Управління Житомирсько-Овруцької єпархії владика Паїсій прийняв релігійні громади, які на своїх зборах прийняли рішення про вихід з підпорядкування УПЦ МП шляхом переходу до Православної Церкви України.

    Ознайомившись з документами релігійних громад, представникам громад було видано документи про прийняття до ПЦУ:

    Свято-Покровська с. Базар Народицького району;
    Свято-Михайлівська с. Пилиповичі Новоград-Волинського району.

    Також 8 червня три парафії у Жмеринському районі на Вінниччині приєдналися до Православної Церкви України. Відповідне прохання на ім’я митрополита Вінницького і Барського Симеона підписали парафіяни храмів:

    Покрови Пресвятої Богородиці с. Сьомаки, Успіння Пресвятої Богородиці с. Межирів та Покрови Пресвятої Богородиці с. Кармалюкове Жмеринського району Вінницької області..Прохання архиєрею подав настоятель зазначених храмів протоєрей Ярослав Дячина, котрий підтримав своїх парафіян і також був прийнятий у клір Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, — повідомили у пресслужбі єпархії.

    У Борисівці на Переяславщині проголосували за перехід до ПЦУ. На збори громади, які відбулися 8 червня біля клубу в мікрорайоні Борисівка Переяславської міської громади, прийшло 102 особи. За ПЦУ проголосувало 100 осіб і лише дві жінки виявили бажання залишитись в УПЦ МП. Після зборів борисівчани вирушили до місцевого храму святих Бориса і Гліба. Проте тут їх зустріли миряни, які не бажають переходу. Місцеві жителі розповіли, що серед тих, хто вишикувався на паперті (там було близько 50 осіб), жителів мікрорайону Борисівка було лише 8 осіб, решту привезли настоятелі Троїцької та Михайлівської церков, священник гайшинського храму, — повідомило видання Переяслав.sity.

    Аби не допустити штовханини, за порядком слідкувала чимала команда: осіб десять поліцейських, представники добровільної охорони ТГ. Тож обидві групи вірян одна навпроти одної вишикувалися і співали молитви: прихильники ПЦУ — українською, УПЦ МП — російською. Розійшлися, зрештою, кожен зі своїми думками та переконаннями. Проте настоятель о. Олег прихожанам церкву так і не відчинив.

    Найсвіжіше

    Популярне