П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП – патріархові Кірілу: “Дякуємо” за ваше благословення на кровопролиття, цього так не пробачать

    Митрополит Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Лонгін (Жар) розкритикував патріарха Російської православної церкви (РПЦ) Кирила за підтримку війни РФ проти України.

    Про це він сказав 5 червня під час недільної проповіді, її опубліковано на YouTube-каналі «Bucovina Ortodoxă – Православная Буковина», передає «Гордон.ua»

    «Я сьогодні хочу „подякувати від щирого серця“ патріархові Кірілу, московському і всієї Русі. Ваша святосте, „дякуємо“ за ваше благословення, за те, що гинуть люди і проливається кров. За те, що ви бомбите наші церкви та монастирі. За те, що ви вбиваєте наших ченців, наших священників. „Дякую“, ваша святосте, за „велике і величне“ ваше благословення на кровопролиття», – сказав митрополит Лонгін.

    За його словами, «це безбожжя».

    «Хтось відповідатиме за цю кров пролиту, за материнські сльози, за дітей, які залишилися сиротами. Ви відповідатимете, що благословляєте війну, кровопролиття… Ви відповісте перед Богом… за кожну материнську сльозу, за кожну свіжу могилку. Цього так не пробачать», – зазначив митрополит Лонгін.

    Раніше єрарх УПЦ МП Лонгін був іншої думки. Ігноруючи звірства окупантів, він просив «шукати провину в себе».

    Найсвіжіше

    Популярне