Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський може зустрітись з Кірілом у Вересні в Казахстані, – ЗМІ

    Папа Римський збирається у вересні відвідати міжнародний міжконфесійний саміт 14-15 вересня у Казахстані. На саміт запрошено також патріарха Кирила.

    Про це пише видання cruxnow.com з посиланням на сайт Ватикану.

    Участь Папи Франциска, про яку ходили чутки, була підтверджена в заяві у вівторок до 30-ї річниці дипломатичних відносин між Святим Престолом і Казахстаном. У РПЦ повідомили, що патріарх Кіріло також буде.

    У своїй заяві Ватикан зазначив, що «Казахстан поділяє глобальне бачення Католицької Церкви, засноване на ідеалах добра, справедливості, солідарності та співчуття», а сама Католицька Церква «вітає роль Казахстану у сприянні міжкультурному та міжрелігійному діалогу».

    Франциск неодноразово критикувався за небажання прямо засудити російську агресію і, зокрема, позицію патріарха Кіріла.

    Папа Франциск неодноразово засуджував війну і виступав із численними закликами до миру, але він намагався не називати росію чи президента Росії владіміра путіна агресорами у війні проти України.

    Хоча провідні помічники Римо-Католицької Церкви, такі як Паролін, засудили виправдання Кіріла війни рф, сам Папа Франциск також утримався від будь-якої прямої публічної критики Кіріла та його заяв.

    Найближче до того, щоб публічно покарати російського православного патріарха, він підійшов в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, опублікованому 3 травня, коли Франциск сказав, що Кирило не повинен «перетворюватися на паламаря Путіна». Франциск розповідав, що Кіріл 20 хвилин обґрунтовував йому війну з картою в руках.

    Зі свого боку РПЦ прагне показати, що вони не в ізоляції і не обривають діалогу з іншими конфесіями. Варто зазначити, що Моспатріархія розірвала зв’язки в односторонньому порядку із Церквами, які визнали Православну Церкву України.

    Європейський Союз у понеділок оголосив про новий пакет санкцій проти Росії, який включає ембарго на більшість імпорту російської нафти, і в якому Кіріло входив до чорного списку. Однак уряд Угорщини заперечив проти включення лідера Російської церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне