Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    МКІП заявив, що костел святого Миколая в Києві не передавали релігійній громаді

    Інформація, яка була розповсюджена деякими засобами масової інформації, про те, що Костел святого Миколая у Києві передали Римсько-католицькій церкві, не відповідає дійсності.

    Про це повідомляє сайт Міністерства культури та інформаційної політики.

    «Наразі Міністерство культури та інформаційної політики України та Релігійна організація “Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Києві” співпрацюють на підставі Меморандуму щодо збереження та відновлення Костелу святого Миколая по вул. Великій Васильківській, 75 у м. Києві», – зазначили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

    У МКІП додали, що меморандум про збереження не передбачає будь-яких фінансових та майнових зобов’язань Сторін одна перед одною та відносно третіх осіб. Робота в напрямку реалізації Меморандуму ведеться, але у зв’язку зі збройною агресією росії він не зміг бути реалізованим в повному обсязі та в зазначені терміни.

    МКІП знаходиться у пошуку репетиційних залів та приміщень для концертів Національного будинку органної та камерної музики та переміщення Національного будинку органної та камерної музики. Наразі питання не є врегульованим, а значить Костел святого Миколая не може бути переданий Парафії Римсько-католицької церкви в постійне користування.

    «Попри це, немає жодних перепон для проведення богослужінь Парафії Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви», – зазначили в МКІП.

    Найсвіжіше

    Популярне