Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Джанкойська єпархія УПЦ МП заявила, що залишається в РПЦ

    31 травня на сайті Джанкойської єпархії УПЦ МП з’явилася реакція на рішення Собору УПЦ МП, що відбувся 27 травня у Києві, щодо доповнень та змін до статуту про управління.

    У Джанкойській єпархії продублювали тези постанов Священного Синоду РПЦ, що відбувся 29 травня у Москві, і слідом за їхніми авторами заявили, що “з розумінням” ставляться до рішень Собору УПЦ МП у зв’язку з “посиленням тиску” на цю Церкву з боку “представників розкольницьких структур, місцевої влади, засобів масової інформації”, а також враховуючи “захоплення її храмів, що тривають” та “численні порушення прав її вірян”.

    За повідомленням “Невільного Криму”, точно так само, солідарно зі Священним Синодом РПЦ, у Джанкойській єпархії УПЦ МП вирішили, що доповнення та зміни до статуту про управління цієї Церкви, прийняті її Собором, “потребують вивчення у встановленому порядку на предмет їхньої відповідності (…) статуту РПЦ, згідно з яким такі доповнення та зміни мусять бути подані на ухвалення Патріархові Московському і всієї Русі”.

    У єпархії заявили, що представники її духівництва, чернецтва та мирян не підтримали проведення Собору УПЦ МП в Києві, однак “посилено” моляться за “духовне зміцнення своїх співбратів”.

    У тексті прес-релізу єпархії було зазначено, що її клір “залишається у дотеперішньому статусі й молиться за збереження церковної єдності, а також за якнайшвидше припинення кровопролиття”.

    Таким чином, усі три кримські єпархії УПЦ МП заявили про самоідентифікацію як частин РПЦ і задекларували бажання перебувати у її складі.

    Найсвіжіше

    Популярне