П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці попрощалися з загиблими бійцями спецпідрозділу КОРД

    29 травня у Вінниці прощалися з дев’ятьма спецпризначенцями, які загинули 22 травня у Запорізькій області: Михайлом Зайцевим, Ігорем Підзигуном, Віталієм Антощуком, Дмитром Клименко, Богданом Щербанем, Богданом Булегою, Віталієм Олійником, Ігорем Бондарчуком, Артуром Турляком. Напередодні, інничани, які зустрічали героїв, створили живий коридор від Немирівського шосе до вулиці Батозької.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

    29 травня, з самого ранку, на площу Василя Стуса, де відбувалося прощання, прибували бойові побратими загиблих, працівники Національної поліції, військовослужбовці ЗСУ, представники місцевої влади, звичайні вінничани, щоби віддати останню шану Героям.

    Чин відспівування бійців звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні духовенства Спасо-Преображенського кафедрального собору.

    Архіпастир висловив співчуття родинам загиблих і їхніх співслуживцям від імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Митрополит Симеон наголосив на тому, що воїни віддали заради України і свого народу найцінніше, що вони мали – їхнє життя і висловив віру в те, що за цей подвиг Господь нагородить Героїв нетлінними вінцями і оселить у Своїх Небесних оселях серед праведних.

    Зі словом до рідних і близьких та всіх присутніх звернулися начальник головного управління Національної поліції Вінницької області Іван Іщенко, командир вінницького КОРДу, голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов, голова обласної ради В’ячеслав Соколовий та вінницький міський голова Сергій Моргунов.

    Після церемонії прощання Героїв з військовими почестями поховали. Шістьох – на Алеї Слави міського кладовища, а трьох воїнів – у їхніх рідних селах на Вінниччині.

    Літію за спочилими на вінницькому кладовищі звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

    Найсвіжіше

    Популярне