П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    ЄС вирішив запровадити санкції проти Моспатріарха Кіріла

    Президент Європейської ради Шарль Мішель написав у Твіттері, що була домовленість про заборону експорту російської нафти до ЄС, яка охоплює понад дві третини європейського імпорту з Росії, «відрізаючи величезне джерело фінансування для її військової машини». Про це пише orthodoxtimes.

    До нового шостого пакету санкцій ЄС проти Росії входять Аліна Кабаєва, колишня олімпійська чемпіонка, яка була «тісно пов’язана» з Путіним, а також патріарх Московський Кіріл, який був рішучим прихильником російського президента та війни в Україні.

    За даними джерел інформаційного агентства Bloomberg, Угорщина виступила проти введення санкцій проти патріарха Кирила.

    Запровадження санкцій проти Московського патріарха вже запропонувала Єврокомісія на початку травня в рамках шостого пакету заходів у відповідь на російське вторгнення.

    Кіріл (Гундяєв), «давній союзник президента Путіна, став одним із домінуючих прихильників російського вторгнення в Україну», – наголошується в документі Комісії, який просочився в пресу.

    Патріарх Московський посилив свої проповіді на підтримку російського вторгнення в Україну.

    У них він говорить про боротьбу з «силами зла», які виступають проти історичної «єдності» між Росією та Україною, при цьому «благословляючи» зброю на перемогу російських військ над Україною .

    Найсвіжіше

    Популярне