П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Відновлення Михайлівського храму – один із знаків Божого благословення для нашої Церкви

    29 травня предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній назвав відновлення Михайлівського Золотоверхого храму в Києві особливим знаком Божого благословення для Церкви в Україні.

    «Сьогодні ми вшановуємо відновлення Михайлівського Золотоверхого собору та вітаємо зі святом нашу столицю, Київ. Відновлення з руїн цього храму, якому судилося вже кілька разів відіграти важливу роль в новітній історії України – один із знаків Божого благословення для нашої Церкви. Те, що видавалося неймовірним – стало реальністю. Те, що було лише мрією – отримало своє втілення. І це має надихати нас на подальшу боротьбу та працю. Адже ми віримо, що і нинішня мрія досягти перемоги над агресором та справедливого миру, мрія подолати розділення серед православних – теж, з Божою допомогою, стануть реальністю», – сказав митрополит, цитує пресслужба ПЦУ,

    Він зазначив, що українці в особливих умовах нав’язаної Росією війни зустрічають нинішній День Києва.

    «Тому дякуємо Богу, дякуємо нашим мужнім воїнам-захисникам, які зберегли нашу столицю від навали новітньої озлобленої орди. Нехай Господь і надалі оберігає наш Київ від нашестя чужинців, а Його Архістратиг Михаїл нехай буде скорим помічником для всіх, хто бореться зі злом», – сказав митрополит.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній впевнений, що собор УПЦ МП нічого не змінив і вони надалі зберігають єдність із вбивцею Кірілом. Також митрополит Епіфаній відвідав Чернігів та передав будматеріали для відновлення житла його мешканців.

    Найсвіжіше

    Популярне