Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині три парафії приєднались до ПЦУ

    25 травня з благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, в приміщені єпархіального управління відбулася зустріч з релігійними громадами, які на своїх зборах прийняли рішення про вихід з підпорядкування УПЦ московського патріархату шляхом переходу до Православної Церкви України.

    Про це повідомляє пресслужба єпархії.

    Ознайомившись з документами релігійних громад, представникам громад було видано документи про прийняття до Православної Церкви України.

    Цього дня в родину Православної Церкви України були прийняті наступні релігійні громади:

    • Релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці села Ліщин, Житомирського району, Житомирської області. Настоятель храму громаду не підтримав.
    • Релігійна громада святого архистратига Михаїла, с. Сингаї, Коростенського району, Житомирської області, з настоятелем протоієреєм Олександром Рацуном;
    • Релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці, с. Березівка, Коростенського району, Житомирської області. Настоятель храму громаду не підтримав.

    Станом на 25 травня 2022 року до Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України приєдналося 26 релігійних громад та 5 священнослужителів.

    Фото: saint.in.ua
    Фото: saint.in.ua

    Найсвіжіше

    Популярне