Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Монастир у Львові, який вийшов з УПЦ МП, офіційно перейшов до ПЦУ

    Настоятель монастиря разом з громадою перейшли під юрисдикцію ПЦУ ще 20 березня.

    23 травня відбулося засідання Синоду Православної Церкви України, на якому прийняли Свято-Воскресенський Новоафонський монастир до помісної Православної Церкви. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив ігумен Іов (Ольшанський), якого Синод затвердив намісником монастиря.

    «Ми завжди хотіли бути у Єдиній помісній Православній Церкві України. Останні події підштовхнули нас пришвидшити цей процес. Позавчора був Синод, на якому затвердили наш монастир, прийняли в лоно Православної Церкви. Всі щасливі, що нарешті можемо молитися і співслужити з нашими братами в єдиній Помісній Церкві», – сказав він.

    Ігумен Іов зазначив, що монастир перейшов до ПЦУ 20 березня. Його, як священика, раніше прийняли в клір Львівської єпархії до владики Макарія Мелетича, а тоді громаду. Зараз монастир почав зростати, з’явилися перші насельники.

    Нагадаємо, що настоятель Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові о.Іов (Ольшанський) разом з громадою 20 березня перейшли з юрисдикції Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до Львівської єпархії Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне