П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній про дії загарбників: «Це справи осатанілих слуг диявола, які нищать все живе і неживе на своєму шляху»

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, говорячи про росіян, зацитував цитату із Святого Письма, яка пояснює за якими критеріями треба розпізнавати дітей диявола.

    «”Діти Божі і діти дияво­ла пізнаються так: усякий, хто не творить правди, не є від Бога, як і той, хто не любить брата свого” (1 Ін 3:10). Ці слова з послання святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, пам’ять якого ми сьогодні вшановуємо, навічно зберігають свою актуальність. А нині, під час війни з росією, вони набувають свого чергового підтвердження, висвітлюючи нам правду, допомагаючи відрізнити істину від брехні та остаточно зрозуміти: ким насправді є той самоназваний «брат» і як він нас «любить»», – написав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ додав, що важко підібрати слова, які би відобразили всі ті нелюдські злодіяння, що чинять окупанти на нашій землі, з нашими людьми.

    «Це не звірство, бо навіть звірі такого не роблять в природі. Це не просто злочини, бо міру їхньої жорстокості, люті, ненависті й шкоди щодо безвинних жертв важко навіть збагнути, не те що оцінити. Це справи осатанілих слуг диявола, які нищать все живе і неживе на своєму шляху, які не мають ні краплини християнського милосердя ані до дітей, ані до вагітних жінок, ані до немовлят, ані до людей похилого віку...», – сказав митрополит Епіфаній.

    Архієрей зауважив, що диявол не гребує нічим і Прикриваючись цинічною брехнею, він робить чорну справу руками своїх рабів, знищуючи дітей Божих і таким чином воюючи проти Всевишнього, Його творіння, Його заповідей, Його миру.

    «Ось чому те, що відбувається зараз в Україні, це не просто війна чи збройний конфлікт між двома державами. Це одвічна боротьба темряви проти світла, зла проти добра, рабства проти свободи. І росія вже стала сучасним уособленням цієї темряви, імперією зла, яка прикривається фальшивою пропагандою та жорстоко чинить диявольську справу», – сказав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ наголосив, що у діяннях рф немає ніякого світла і добра, лише руїна, вбивства і смерть. Тому росія та її душогубне військо замість Божого захисту і благословення матимуть лише прокляття і осуд, які Господь обіцяє для слуг диявола.

    «Ми ж з вами, брати і сестри, – на боці правди і світла, там, де Бог. І якою би страшною не здавалася темрява зла, її морок розвіється світлом: навіть після найтемнішої ночі настає світанок. Бо так сказано у Писанні: “Світло в темряві світить, і темрява не огорнула його” (Ін. 1: 5)», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне