Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Німецька розвідка виявила неонацистів у складі російських окупаційних військ, які воюють проти України

    Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) отримала інформацію про те, що у лавах підрозділів армії російської федерації, залучених до війни в Україні, присутні члени російських праворадикальних і неонацистських організацій.

    Про це пише “Європейська правда” з посиланням на оприлюднений у Spiegel документ розвідки.

    У аналітичному зведені йдеться, що у війні проти України беруть участь члени щонайменше двох праворадикальних груп – “Російської імперської ліги”, та “Русич”. При цьому, кремль співпрацює із щонайменше одним ватажком праворадикалів для досягнення своїх цілей.

    Автори огляду пишуть, що співпраця з такими угрупуваннями “зводить до абсурду “денацифікацію України” як нібито причину для війни”.

    У документі не наводять орієнтовних оцінок того, скільки представників таких організацій можуть бути залучені до бойових дій проти України, але наводяться імена окремих підрозділів – як “Російський імперський легіон”, який вже з’являвся в ОРДЛО у 2014-2015 роках, та має свою базу підготовки у Санкт-Петербурзі. Заступник керівника цієї організації нібито загинув в Україні, а сам ватажок – дєніс гарієв – і ще кілька бойовиків отримали серйозні поранення.

    В огляді зазначають, що не знають, чи ці організації було залучено на прохання, чи за відома вищого керівництва рф.

    Про організацію “Русич” в огляді пишуть, що ця група може бути пов’язана з ПВК Вагнера і брала участь у бойових діях на Донбасі у 2014-15 роках, а також, можливо, у Сирії. На етапі повномасштабної війни бойовики з “Русича” почали брати участь у боях з початку квітня цього року.

    Аналітики BND включили в документ фото співзасновників “Русича”, де рашисти позують з прапором зі свастикою та демонструють нацистське вітання. Німецькі експерти також пишуть про праворадикала Александра М., родом з Донецька, який у квітні через Телеграм шукав добровольців для війни проти України. Зазначається, що він сам воював на боці бойовиків і працював кореспондентом для російського “Первого канала”.

    Найсвіжіше

    Популярне