Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Михаїл освятив храм ПЦУ на честь преподобного Іова Почаївського в Луцьку

    Єрарх Православної Церкви України митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл і всю церкву, споруджену на честь преподобного Іова Почаївського в Луцьку (бульвар Дружби народів, 16 – р-н ДПЗ).

    Про це 20 травня повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    У день вшанування цього угодника владика очолив тут Божественну літургію, а також звершив освячення водосвятної каплиці, облаштованої за сприяння підприємства «SKF Україна».

    У проповіді, привітавши всіх зі святом, архіпастир пояснив, що значить освячення престолу. Престіл означає піднесення жертви Богові. Господь на Тайній вечері промовляв апостолам: «Прийміть, їжте – це є Тіло Моє, що за вас ламається … і це є Кров Моя» (Мф. 26:26–28). Ми не все можемо побачити, не все знаємо, але віримо, зазначив керуючий єпархією.

    Віра нам додає сили і впевненості, сказав він. Віра – це впевненість невидимого – у видимому, бажаного – в очікуваному. Це ознаки віри. Тож маючи в серці любов, віримо, що з нами Господь. І все, що з вірою попросимо, дасться нам. Господь усіх нас єднає.

    У богослужінні взяли участь заступник командира і воїни 204-ї бригади тактичної авіації, які прийшли підтримати о. Олександра – свого капелана.

    Божий дім на цьому місці засновано 2015 року. Першу службу правили 10 вересня 2018 р. – у день Знайдення мощей преподобного Іова Почаївського.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ обговорив з послом України посилення підтримки України з боку світового співтовариства. Також у Сумській єпархії 65% духовенства «УПЦ» МП підтримують розрив з Московським патріархатом шляхом набуття автокефалії.

    Найсвіжіше

    Популярне