П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    скільки вам потрібно ще крові та скалічених доль? На Кіровоградщині депутати звернулись до священників Моспатріархату

    Депутати Попельнастівської сільради Олександрійського району одноголосно ухвалили публічне звернення до місцевих представників московського патріархату.

    Текст звернення опублікували на фейсбук-сторінці громади, інформує Гречка.

    В ньому нагадали, що триває восьмий рік російсько-української війни, тому стає актуальним згуртованість суспільства у протистоянні ворогові у питаннях воєнних, гуманітарних і релігійних. При цьому глава російської Православної Церкви Патріарх Кирил фактично благословив геноцид українського народу, а українська ПЦ Московського Патріархату продовжує залишатися у єднанні із цією Церквою. Митрополит Олександрійської та Кіровоградської УПЦ (МП) Онуфрій продовжує поминати Патріарха Кіріла, тобто залишається у канонічному підпорядкуванні.

    «Прихильники Московського Патріархату, давайте поглянемо правді у вічі та запитаємо себе, скільки вам потрібно ще крові та скалічених долей сімей, які вам потрібні ще докази того, що росія дійсно агресор від якого гинуть мирні, безвинні люди?», – йдеться у документі.

    Депутати закликали вірян та священнослужителів УПЦ Московського Патріархату прийняти рішення про остаточний відхід від російської церкви задля якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву України.

    Найсвіжіше

    Популярне