Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Греція – джерело демократичних цінностей і західної цивілізації, а США – найкраща надія світу на свободу і самовизначення, – архієпископ Америки

    Про це 16 травня сказав архієпископ Америки Елпідофор.  Він побував на святкуванні 200-річчя Білого дому. Там були присутні президент США Джозеф Байден та прем’єр-міністр Греції з пані Міцотакі.

    За словами Елпідофора,  особливе відзначення 200-річчя грецької революції (плюс один) у Рік 100-річчя Греко-православної архиєпархії Америки як головної єпархії Вселенського патріархату Константинопольського є незабутньою честю для греко-американської спільноти. І це знак для світу непохитної відданості демократії та свободі обох народів у час піднесення автократів у всьому світі, і особливо боротьби народу України за збереження національної цілісності проти несправедливої ​​агресії.

    “Пане президенте, ваша дружба з еллінізмом і ваша підтримка Грецької Республіки відомі всім. Пане прем’єр-міністре, ви вийшли за межі Греції, щоб запросити найкраще зі світу та запропонувати найкраще з нашої батьківщини.
    Разом ви робите всіх нас оптимістами щодо кращого світу та світлішого завтра. Греція, джерело демократичних цінностей і західної цивілізації, і Америка, найкраща надія світу на свободу і самовизначення для всіх. Ми всі дякуємо вам обом за міцну підтримку справедливості, а особливо за свободу суто духовної місії Вселенського Патріархату. Нехай Бог благословить вас обох, пане президент і пане прем’єр-міністр, першим леді та вашим родинам здоров’ям і довгим життям, мудрістю, благодаттю і силою. І нехай наш Творець благословить хід людських подій, які ми зараз проходимо у світі, щоб наше життя, наша свобода та наше прагнення до щастя завжди були захищені принципами та цінностями демократії – даром Еллади світові. , і натхнення американської мрії!, – сказав Архієпископ Америки.

    Найсвіжіше

    Популярне