П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська помста може бути страшною: Британська розвідка розмірковує, чому диктатор лукашенко не вступає у війну

    Розвідка Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у власному щоденному звіті приділила чимало уваги ситуації, що склалась навколо збройних сил Республіка Білорусь.

    Аналітичний документ дослідило видання “Хартыя’97%”.

    Після навчань на початку цього місяця Білорусь оголосила про розгортання сил спецоперацій вздовж кордону з Україною, а також, підрозділів протиповітряної оборони, артилерії і ракет на полігонах, що у західних регіонах країни.

    У повідомленні йдеться, що присутність білоруських сил неподалік кордону, імовірно, зафіксує українські війська і утримає їх від підтримки операції у східних та південних областях України.

    Та попри всі попередні прогнози, білоруські сили досі не були задіяні у війні. Поряд з тим, територія Республіки Білорусь використовувалась у якості плацдарму для початкового наступу росії на Київ та Чернігів. Окрім цього, російські окупаційні війська здійснювали повітряні вильоти та ракетні удари з Білорусі.

    Лукашенко, на думку британських фахівців, імовірно, балансує між підтримкою російського вторгнення та бажанням уникнути безпосередньої участі у війні, яка викличе потужні західні санкції, помсту України та зростання невдоволення з боку військовослужбовців Білорусі.

    Світлину взято з “Хартыя’97%”

    Найсвіжіше

    Популярне