П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У США сталася стрілянина в церкві

    У неділю, 15 травня, у пресвітеріанській церкві в Лагуна-Вудс, що в штаті Каліфорнія, під час обіднього бенкету на честь від’їзду місцевого священника на Тайвань, сталася стрілянина.

    Про це повідомляє The New York Times.

    Озброєний двома пістолетами чоловік напав на обідній бенкет у церкві, яку називають “тайванською”, бо її прихожани – переважно вихідці з цієї країни.

    Нападник убив одну людину та поранив ще п’ятьох, перш ніж прихожани накинулися на нього, зв’язали його подовжувачем і роззброїли.

    “Вони продемонстрували винятковий героїзм і хоробрість. Можна з упевненістю сказати, що якби вони не втрутилися, ця ситуація могла б бути набагато гіршою”, — сказав заступник шерифа Джефф Хеллок.

    Прихожани церкви говорять, що не впізнали стрільця і раніше не бачили його в церкві. Чоловік відкрив вогонь, коли усі фотографувалися з пастором, який від’їжджав до Тайваню.

    Департамент шерифа затримав підозрюваного, який виявився азіатом віком 60 років. У нього були два комерційно доступних пістолети.

    Мотив злочину залишається неясним. Поліцейські чиновники заявили, що не знають, чи був інцидент пов’язаний із етнічною ненавистю.

    Найсвіжіше

    Популярне