П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    росіяни вдарили “високоточними” ракетами по осередку “русского міра” в Одесі, а роспропаганда виправдовується заявами про “базу найманців”

    9 травня 2022 року, у священний для російського путінського режиму день “побєдобєсія”, стало відомо про ракетний обстріл російськими окупаційними військами українського міста Одеса. Внаслідок атаки, щонайменше одна ракета поцілила в одеський Готель Grande Pettine.

    російські пропагандисти поспішили запевнити своїх глядачів, що удар по об’єкту цивільної інфраструктури було нанесено у зв’язку з розташуванням в готелі “бази іноземних найманців, які воюють проти сил спецоперації”.

    Та насправді жителям Одеси готель Grande Pettine відомий не інакше, як “оплот русского міра”, про що написав оглядач Олександр Коваленко на власній сторінці у Фейсбук.

    Відомо, що коли проросійський рух в Одесі був на піку, в комплексі Grande Pettine, розташованому на березі моря, проводилися конференції, присвячені єдності України і росії. Одна з них навіть мала назву “Виклики світової кризи: Єдність України і Росії”.

    При цьому, окремі ЗМІ також зауважують, що це місце приваблювало ведучих російських ток-шоу і окремих російських політиків.

    Згодом стали розкриватись ще більш цікаві деталі про готель Grande Pettine. Власником елітного комплексу значиться засновник “Південного ринку” Сергій Михайлович Демидов, який, до всього, колишній член партії регіонів. Тієї самої партії, до складу якої входив й інший відомий одесит – митрополит російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) Агафангел (Саввин).

    Ми не даремно згадали архієрея УПЦ МП. Справа в тому, що зовсім поруч з готелем розташований Одеський чоловічий Свято-Успенський монастир, на території якого, як стверджують джерела Духовного Фронту України, навіть було збудовано дачу для очільника рпц – патріарха московського. Сам же готель Grande Pettine давно відомий, як одне з улюблених місць проводження дозвілля одеських діячів УПЦ МП. Окрім згаданого вже митрополита Агафангела (Саввина), у ньому досить часто помічали ігуменю Серафиму (Шевчик).

    З огляду на все вказане, стає незрозумілим, як у готелі, який є “оплотом русского міра” та місцем відпочинку духовенства УПЦ МП, опинилась “база іноземних найманців”. Також достеменно не відомо, чи вибачились російські вояки перед своїми агентами в Україні за руйнацію їхньої дороговартісної нерухомості.

    Зрозумілим є лише одне, “висока точність” “анало-говнєтної” російської зброї дійсно вражає, при цьому, досить часто вражає навіть ті об’єкти, які росіяни, нібито мали б берегти. А от Агафангелу (Саввину) та Серафимі (Шевчик) дійсно варто замислитись над тим, а чи не поцілить якась “високоточна” російська ракета по кульовим спорудам УПЦ МП в Одесі? Можливо, незабаром, і згадані поціновувачі “русского міра” усвідомлять хибність свого вибору, який вони зробили багато років тому на користь кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне