Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна пропонує росії обміняти полонених на тяжкопоранених військових «Азовсталі»

    Україна пропрацьовує різні варіанти порятунку захисників Маріуполя. Наразі росії запропонували обмін важкопоранених бійців з «Азовсталі» на полонених російських військовослужбовців за стандартними правилами. Згоди ще немає, тривають перемовини.

    Про це повідомила віцепрем’єрка Ірина Верещук.

    «У якості першого кроку запропонували росіянам такий обмін: ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з “Азовсталі” гуманітарним коридором. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених», — сказала Верещук, зазначивши, що домовленості ще немає і переговори тривають.

    За її словами, поки що деблокувати «Азовсталь» військовим шляхом неможливо. «Захисники Азовсталі здаватися в полон не хочуть. Це гідно поваги», — додала Верещук.

    Вона зазначила, що росіяни не погоджуються на процедуру екстракції, втім, уряд пропрацьовує різні варіанти: «Жоден із варіантів не є ідеальним. Але ми шукаємо не ідеальний варіант, а робочий».

    Нагадаємо, 10 травня президент Володимир Зеленський повідомляв, що Україна застосовує всі можливі дипломатичні інструменти, щоб урятувати захисників Маріуполя, однак росія поки не погоджується на жоден із багатьох запропонованих варіантів.

    Найсвіжіше

    Популярне