П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У росії не задоволені переходом храму в Дубищі до Православної церкви України

    На офіційному сайті російської православної церкви московського патріархату опублікували пропагандистське повідомлення про буцімто примусове переведення парафії селища Дубище Рожищенської громади до Православної Церкви України.

    Цим самим РПЦ продовжує підтримувати Московський патріархат в Україні (так звану «УПЦ МП»), який також поширює всі новини про голосування парафіян, не інакше як, «мародерство» і «захоплення»

    Інформація з’явилася на сайті Моспатріархату, 4 травня. Про це повідомляє Духовний Фронт України.

    Російська церковна пропаганда називає ПЦУ «раскольнической структурой», а законне волевиявлення релігійної громади – «принудительным переводом». Те ж саме пишуть і пропагандисти РПЦвУ, так званий «Союз православних журналістів».

    знімок з екрану
    “СПЖ”

    Натомість нині Православна церква України є цілком канонічною та визнано православною церквою на території України та визнаною Матір’ю Церквою й іншими Помісними Церквами (Кіпрською, Грецькою та Александрійською).

    Також у публікації використали пряму мову колишнього настоятеля парафії у Дубищі Михайла Бодака, дещо прикрасивши її. Служба комунікації РПЦ бреше, що священник назвав прибічників ПЦУ «розкольниками», – повідомляє Район.Рожишче.

    Окрім того, у тексті маніпулюють, буцімто рішення прийняли жителі селища, а не церковна громада.

    Нагадаємо, парафія селища Дубище вирішила приєднатися до ПЦУ 30 травня. Свою волю висловили 343 людей: 284 – «за» та 59 – «проти». Настоятель парафії Михайло Бодак відмовився покидати УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне